Ravintola Pöllö

Ravintola Pöllö sijaitsee Ylläksellä hiihtokeskuksen gondolihissin ala-asemalla Ylläsjärvellä. Kelopuilla ja poronsarvilla sisutettu ravintola on tunnelmaltaan lappihenkisin rinneravintola Ylläsjärvellä. Kevät kaudella terassilla voi nauttia kevätauringon lämmöstä. Suolaiset ja makeat päivittäin valmistettavat tuoreet vohvelit ovat Pöllön ruokalistan kärkituotteita. Isompaan nälkään löytyy pastoja, napostelukoreja, tulisia siipiä ristikkoperunoilla ynnä muuta, katso laajempi ruokalista alapuolelta.

Pöllön yhteydessä toimii myös Lapin henkeen tehty 8-ratainen GR8 keilahalli, jonne on luotu taianomaista revontulitunnelmaa. Anniskeluoikeuksien, ruokalistan ja keilahallin puitteissa Pöllöä voikin kutsua Ylläksen viihdekeskukseski.

Cafe Sataman Sydän

Kesäisin palveleva Cafe Sataman Sydän on Savonlinnan keskustorin laidalla sijaitseva kaksikerroksinen kahvila-terassiravintola aivan sataman sydämessä. Tänne on helppo tulla. Kattoterassilta on näkymät Saimaalle ja kesä aurinko lämmittää aina iltaan asti. Iltojen viiletessä  lämpölamppujen alla tarkenee vieläkin myöhempään. Ravintolan tarjontaan kuulu kahvilatuotteita kuten leivonnaisia Herkkupekalta, perinteiset lörtsyt Lörtsypojilta, virvokkeita ja A-oikeudet.

Mitäpä olisi kesä ilman pehmistä? Sen saa sellaisenaan tai herkkuliseksi annokseksi tuunattuna. Laajemman ruokamenun löydät paikan päältä ja alapuolelta.

Tervetuloa Savonlinnan keskeisimmälle terassille auringon ja upeiden Saimaan näkymien äärelle.